את הפינה היום נקדיש לגלוטן ולחיטה וננסה לעשות מעט סדר.
גלוטן הנו חלבון המצוי במשפחת העשבים ובעיקר בחיטה (ומוצריה – בורגול, סולת וקוסקוס), שיפון, כוסמין, קאמוט, שיבולת שועל, שעורה, סמולינה, דורום וטריטיקייל המהווה הכלאה בין שיפון לחיטה ומצויה בהרבה לחמים. דגנים אלה שייכים למשפחת צמחים רחבה יותר הנקראת מונוקוטים.
חברים נוספים במשפחת העשבים, אך אינם מכילים גלוטן הם אורז ותירס. לקבוצה זאת שייכים גם הדוחן, דורה (sorghum) וטף (teff - דגן הודי שאינו מכיל גלוטן)
במשפחת הצמחים קיימת קבוצה נוספת של דגנים הנקראים דיקוטים והם אינם מכילים גלוטן ביניהן הקינואה, כוסמת, אמרנט וזרעי קנולה.