הפרעות פוריות
הריון ולידה
   
רפואת נשים
 
גיל המעבר
רפואת כללית
 
דף הבית >> ספריה >> מאמרים מתוך פורום אנדומטריוזיס בתפוז >> חיטה ואנדומטריוזיס
 


חיטה ואנדומטריוזיס

מאמר שפורסם בפורום אנדומטריוזיס באתר תפוז.

את הפינה היום נקדיש לגלוטן ולחיטה וננסה לעשות מעט סדר.

גלוטן הנו חלבון המצוי במשפחת העשבים ובעיקר בחיטה (ומוצריה – בורגול, סולת וקוסקוס), שיפון, כוסמין, קאמוט, שיבולת שועל, שעורה, סמולינה, דורום וטריטיקייל המהווה הכלאה בין שיפון לחיטה ומצויה בהרבה לחמים. דגנים אלה שייכים למשפחת צמחים רחבה יותר הנקראת מונוקוטים.

חברים נוספים במשפחת העשבים, אך אינם מכילים גלוטן הם אורז ותירס. לקבוצה זאת שייכים גם הדוחן, דורה (sorghum) וטף (teff  - דגן הודי שאינו מכיל גלוטן)
במשפחת הצמחים קיימת קבוצה נוספת של דגנים הנקראים דיקוטים והם אינם מכילים גלוטן ביניהן הקינואה, כוסמת, אמרנט וזרעי קנולה.

להמשך המאמר לחצו

לחזרה לרשימת המאמרים
דף הבית  |   חזור למעלה  |   מפת האתר

כתובת המרפאה: חיים לסקוב 7 רחובות.  © כל הזכויות שמורות לפאולה שטיינברג בלאו 

עיצוב האתר:  
לייבסיטי - בניית אתרים