הפרעות פוריות
הריון ולידה
   
רפואת נשים
 
גיל המעבר
רפואת כללית
 
דף הבית >> ספריה >> מאמרים מתוך פורום אנדומטריוזיס בתפוז >> סיבים תזונתיים ואנדומטריוזיס
 


סיבים תזונתיים ואנדומטריוזיס

מאמר שפורסם בפורום אנדומטריוזיס באתר תפוז.

ראיתי שיש הרבה שאלות לגבי סיבים תזונתיים, לכן השבוע נתייחס אליהם בכבוד.
סיבים תזונתיים מצויים במזון מן הצומח בלבד. קיימים שני סוגי סיבים : מסיסים ולא מסיסים.

הסיבים המסיסים בעלי תפקיד מערכתי בגוף: מאטים קצב ספיגת גלוקוז (סוכר בדם), קושרים חומצות מרה ובכך מורידים כולסטרול בדם, מאטים קצב ריקון הקיבה, קושרים מתכות כבדות,  הם צמיגיים מאוד לכן הם מאטים את קצב העיכול – גורמים לשובע ומונעים יציאה מוקדמת מידי של המזון אל המעי בדק. השפעה ישירה היא שיפור הספיגה ומניעת שלשול. מצויים בעיקר בפירות, ירקות, קטניות, שיבולת שועל ומוצריה, סובין שיבולת שועל - בננה, אורז, לחם, תפו"א, רסק תפוחים, שיבולת שועל, זרעי פשתן

להמשך המאמר לחצו

לחזרה לרשימת המאמרים
 
דף הבית  |   חזור למעלה  |   מפת האתר

כתובת המרפאה: חיים לסקוב 7 רחובות.  © כל הזכויות שמורות לפאולה שטיינברג בלאו 

עיצוב האתר:  
לייבסיטי - בניית אתרים