הפרעות פוריות
הריון ולידה
   
רפואת נשים
 
גיל המעבר
רפואת כללית
 
דף הבית >> ספריה >> מאמרים מתוך פורום אנדומטריוזיס בתפוז >> שומנים – הטוב, הרע והמכוער
 


שומנים - הטוב, הרע והלא נורא

מאמר שפורסם בפורום אנדומטריוזיס באתר תפוז.

היום נמשיך בסדרת המאמרים הקצרים בנושא אבות המזון. והשבוע נעסוק בשומנים. יש לא מעט בלבול לגבי מקורות השומן המומלצים בכלל ובפרט באנדו'.

לשומן יש מספר תפקידים בגוף ביניהם מקור לאנרגיה, כאשר ב – 1 גר' שומן יש 9 קק"ל. בנוסף השומנים מספקים בידוד ושמירה על טמפרטורת הגוף, מסייעים בבניית רקמות שומן וקרומי התא, חיוניים לייצור הורמונים מקומיים וחשובים לספיגת ויטמינים מסיסים בשומן – DEKA.
חשוב להבין כי השומנים בדם והשומנים במזון שונים וכאן נעסוק בשומנים במזון. בפרק הבא נדבר על שומני הדם והקשר שלהם לתזונה.

להמשך המאמר לחצו

לחזרה לרשימת המאמרים
דף הבית  |   חזור למעלה  |   מפת האתר

כתובת המרפאה: חיים לסקוב 7 רחובות.  © כל הזכויות שמורות לפאולה שטיינברג בלאו 

עיצוב האתר:  
לייבסיטי - בניית אתרים